+421 948 008 482

KUBRANSKÁ 251/167
91101 TRENČÍN, SLOVAKIA

Slide2 Slide3 Slide4Slide4
 
 
 
 

Pozývame Vás k nám na kačacie hody

Prajeme Vám dobrú chuť a príjemné posedenie

 

 

Penzión Mária sa nachádza v Trenčíne, miestna časť Kubra. Penzión bol pôvodne sedliacky dom postavený v roku 1925. V roku 2004 sme sedliacky dom prerobili na reštauráciu a penzión v sedliackom štýle. K tomu sme prispôsobili aj ponuku jedál.

 

 

História

Prvá zmienka o obci je z roku 1265 v listine kráľa Belu IV. Kubrá patrila k trenčianskemu hradnému panstvu počas panovania Matúša Čáka, neskôr mala viacero majiteľov. V roku 1594 získal panstvo gróf Štefan Illésházy, ktorý ho následne od cisára odkúpil a jeho rod tu vládol do roku 1835.

Na fotografii autora Juraja Hricku - Kajeca (1912 - 1993) je náš penzión piaty dom zľava. Pôvodný dom bol v roku 1925 zbúraný a postavený nový s výškou, v roku 1926 sa do domu nasťahovala rodina Valienta Reháka (1900). V roku 2004 sme začali s prerábkou domu, prihliadali sme na zachovanie krásnych tradičných prvkov a atmosféry doby, v ktorej bol dom postavený a ako tu žili jeho pôvodní majitelia.

Miestna časť Kubrá je obľúbená pre svoju polohu a okolie, nad hornou časťou obce sa nachádza prameň kubranskej kyselky a okolie ponúka veľa možností na turistiku a výlety.

Vybavenie

  • 2 bed rooms
  • Free private parking
  • Free Wifi
  • Pet friendly
  • Restaurant
  • Children’s playground

Accommodation

Ubytovanie

Ponúkame izby s vlastným sociálnym zariadením, vybavené TV-SAT, WIFI. Jedna izba je zariadená s klimatizáciou.

Viac info

Reštaurácia

V penzióne sa nachádza časť reštaurácie (pôvodná maštaľ, zachovali sme dobové válovy, a ozdobili predmetmi zo života ľudí z roku okolo 1900.

Viac info

Restaurant

Activities

Aktivity

Guests can relax in the garden, which comes with a terrace, a children’s playground and shared grilled facilities. There is also a lot of opportunities for hiking, biking and wellness activities.

Viac info

Referencie

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. x